• 1895 – 1946 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1946 – 1988 ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1988 – ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΙ Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.

 

Το 1895 ο Θεόδωρος Χρυσανθακόπουλος ιδρύει την ποτοποιΐα στην Αγ. Ανδρέου 115 στην Πάτρα, αγοράζει από την αποσταγματοποιΐα του Ασημακόπουλου δρύινα βαρέλια δύο χιλιάδων κιλών το καθένα Ρωσικής προέλευσης για να αποθηκεύει τα ποτά του, καζάνι απόσταξης ούζου που θερμαινόταν με ξύλα από τον Βανέλη – Κούκουρα και ότι άλλα εργαλεία υπήρχαν την εποχή εκείνη για να φτιάχνει ούζο, κονιάκ, μαστίχα, τεντούρα και λικέρ. Τα ποτά πουλιόνταν στην τοπική αγορά της Αχαΐας και στο μαγαζί του που τα σέρβιρε.

Το 1937 συμμετέχει στην Δ.Ε.Θ. και παίρνει το χρυσό βραβείο και το 1938 το μέγα βραβείο.

Το 1947 μετά το πόλεμο και το θάνατο του Θεόδωρου την εταιρεία την αναλαμβάνει ο γιος του Χρήστος Χρυσανθακόπουλος και επεκτείνει την διανομή σε νομούς εκτός Αχαΐας (Κορινθία, Ηλεία, Αρκαδία, Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Ήπειρο, νησιά Ιονίου). Αγοράζει καινούργιο καζάνι 1000 kg που θερμαινόταν  με πετρέλαιο.

Το 1970 εισέρχονται στην εταιρεία τα ανίψια του, Ανδρέας και Αλέξης Σταθόπουλος (παιδιά της αδελφής του). Οι δουλειές έχουν φτάσει πολύ ψηλά με εξαγωγές στην Γερμανία – ΗΠΑ – Βέλγιο.

Το 1988 οι Αδελφοί Ανδρέας και Αλέξης Σταθόπουλος, τα ανίψια του Χρήστου Χρυσανθακόπουλου, αναλαμβάνουν την εταιρεία μετά την συνταξιοδότηση του θείου τους.

Το 1994 μετά από 99 χρόνια παραμονής της εταιρείας στην ίδια διεύθυνση Αγ. Ανδρέου 115, την μεταφέρουν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Αγ. Βασίλειο, στο Ρίο Πατρών. Νέες γραμμές παραγωγής στεγασμένες σε 2000 τ.μ. με υψηλές προδιαγραφές.

Το 2004 ο Γεώργιος Ανδρέου Σταθόπουλος και ο Γεώργιος Αλεξίου Σταθόπουλος, δισέγγονοι του ιδρυτή Θεόδωρου, αναλαμβάνουν την εταιρεία και την εξοπλίζουν με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Πιστοποιούνται με HACCP & ISO 22000:2005, δημιουργούν νέα μονάδα απόσταξης τσίπουρου, νέες  συσκευασίες, νέες συμφωνίες και εξαγωγές.

Πάντα βασισμένοι στην παράδοση των  συνταγών  και την ποιότητα  που τους δίδαξαν οι προγονοί τους.