• 1895 – 1946 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1946 – 1988 ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1988 – ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΙ Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.

 

                                                                 1895

Ο Θεόδωρος Χρυσανθακόπουλος ιδρύει την ποτοποιία στην Αγ. Ανδρέου 115 στην Πάτρα, αγοράζει από την αποσταγματοποιΐα του Ασημακόπουλου δρύινα βαρέλια δύο χιλιάδων κιλών το καθένα Ρωσικής προέλευσης για να αποθηκεύει τα ποτά του, καζάνι απόσταξης ούζου που θερμαινόταν με ξύλα από τον Βανέλη – Κούκουρα και ότι άλλα εργαλεία υπήρχαν την εποχή εκείνη για να φτιάχνει ούζο, κονιάκ, μαστίχα, τεντούρα και λικέρ. Τα ποτά πουλιόνταν στην τοπική αγορά της Αχαΐας και στο μαγαζί του που τα σέρβιρε.

                                                                1937

Μετά από 42 χρόνια εμπειρίας και εξέλιξης η ποτοποιία συμμετέχει στην Δ.Ε.Θ. και παίρνει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο ενώ την επόμενη χρονιά παίρνει το μέγα βραβείο.

                                                               1947

Μετά τον πόλεμο και το θάνατο του Θεόδωρου την εταιρεία την αναλαμβάνει ο γιος του Χρήστος Χρυσανθακόπουλος και επεκτείνει την διανομή σε νομούς εκτός Αχαΐας (Κορινθία, Ηλεία, Αρκαδία, Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Ήπειρο, νησιά Ιονίου). Αγοράζει καινούργιο καζάνι 1000 kg που θερμαινόταν με πετρέλαιο.

                                                              1970

Εισέρχονται στην εταιρεία τα ανίψια του, Ανδρέας και Αλέξης Σταθόπουλος (παιδιά της αδελφής του). Μαθαίνουν τα μυστικά της υψηλής αποσταγματοποιΐας και αναλαμβάνουν μετά τη συνταξιοδότηση του Χρήστου. Η εταιρεία αναπτύσσεται δυναμικά με εξαγωγές σε Γερμανία, Βέλγιο και Η.Π.Α.

                                                               1994

Έναν αιώνα από την ίδρυσή της, η παραγωγική μονάδα της εταιρείας μεταφέρεται από το κατάστημα της Αγίου Ανδρέου, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Άγιο Βασίλειο Πατρών. Νέες γραμμές παραγωγής υψηλών προδιαγραφών στεγάζονται σε ιδιόκτητο χώρο 2000 τ.μ.

                                                             2004

Ο Γεώργιος Ανδρέου Σταθόπουλος και ο Γεώργιος Αλεξίου Σταθόπουλος, δισέγγονοι του ιδρυτή Θεόδωρου, αναλαμβάνουν την εταιρεία.

Την εξοπλίζουν με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και πιστοποιούνται με HACCP & ISO 22000:2005. Δημιουργούν νέα μονάδα απόσταξης τσίπουρου, νέες συσκευασίες, νέες συμφωνίες και εξαγωγές. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει μεγάλη γκάμα αποσταγμάτων, έχει αναπτύξει Πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων και εξάγει σε Ευρώπη και Αμερική.

Πάντα με προσήλωση στις πατροπαράδοτες συνταγές, τα μείγματα και τις αναλογίες συστατικών, βότανων και καρπών, που αποτελούν διαχρονικά το μυστικό της επιτυχίας των προϊόντων της ποτοποιίας & αποσταγματοποιΐας της οικογένειας Σταθόπουλου.